A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Ananásszal tűzdelt csirkemell

2015. január 06. 08:05 - Mamabella

Az ünnepek között is kell készíteni valami egyszerűt, gyorsat, édeskésen füstöset. Na ez a csirkemell pont ilyen, a paradicsomkrém, az ananász és a kolozsvári szalonna feldobja a semleges csirkehúst, a vadrizs köret és a gránátalma pedig némi különlegeset visz ebbe a fél óra alatt összerakható ebédbe. Lássuk mi kell hozzá:ananaszos_hus.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók (4 főre):

  • fejenként egy fél bőrös csirkemell
  • 1 doboz ananász konzerv (körszeletes), ha nagyon villogni szeretnénk vehetünk friss ananászt is
  • 15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • 15 dkg vadrizs keverék 
  • só, bors, 1-2 fokhagyma gerezd, pici olaj a sütéshez
  • 2-3 evőkanálnyi paradicsomkrém (ketchup is megteszi végszükség esetén, én most a szilveszteri mártogatásból maradt csipős salsát használtam fel)
  • Egy gránátalma és egy uborka a díszítéshez 

Elkészítése:

Először a rizst tesszük oda, pici olajon megfuttatjuk és kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntve a sütőben, vagy nagyon kis lángon puhára pároljuk. A vadrizs keverék nem lesz annyira puha, mint a jázmin vagy más normál rizs. Ugyanakkor rostokban gazdag, zsírszegény és gluténmentes, tele van vitaminnal és nagyon egészséges.

A húst bőrén keresztül 3-4 helyen bevágjuk, de nem vágjuk át. A fokhagymát félbevágjuk és bedörzsöljük vele a húst, épp csak egy leheletnyi illatot kap tőle. (A bőrét azért érdemes rajtahagyni, mert megakadályozza, hogy az egyébként száraz csirkemell kiszáradjon, így szaftos marad a hús.) Sózzuk-borsozzuk, megkenjük a paradicsommal, a metszésekbe teszünk egy-egy szelet vékony szalonnát és egy fél ananászkarikát és pár csepp olajjal megkenjük a tetejét, hogy az ananász ne égjen meg idő előtt.

20-25 percre (vagy ameddig ropogósra pirul a teteje) mehet a sütőbe 180 fokon és tálalhatjuk is. Díszíthetjük a többi ananásszal, salátával. Egyszerű, könnyű, dekoratív étel.

Tessék bátran kipróbálni!

Mamabella

 

komment
süti beállítások módosítása