Kezdődnek a BL döntők és még nincs semmi ötleted, hogy mit majszolj miközben a kedvenc csatárod rúgja a 11-est, vagy ha áthívod néhány pajtásodat sörözni és kéne valami harapnivaló, esetleg meg szeretnéd lepni a barátnődet/barátodat valami gyors egyszerű, de fantasztikus harapnivalóval. Akkor az alábbi recept neked szól, 15 perc alatt kész, az elismerő pillantásokat pedig nyugodtan zsebre teheted.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 500g darált marhahús
- 3 tortilla lap
- 200 g paradicsompüré
- kisebb vöröshagyma
- néhány szem olívabogyó
- só, bors
- koriander
- Mozzarella vagy Cheddar
Elkészítés:
A darált húst egy kevés olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott hagymával, majd hozzáöntjük a paradicsompürét (amit házilag is elkészíthetünk), sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az aprított korianderrel (markáns fűszer, óvatosan bánjunk vele).
A tortilla lapokat egy tepsire helyezzük, majd rákanalazzuk a paradicsomos marhánkat és a tetejére néhány karika olívabogyót pakolunk. Az egészet pedig megkoronázzuk a sajtunkkal. 200 C fokos sütőben 5-6 percig sütjük.
Paradicsom püré házilag:
A paradicsomokat az alján bevágjuk x alakban, 1 percig forrásban lévő vízbe rakjuk. Ha kivettük, könnyedén lehúzhatjuk a héját. Negyedekbe vágjuk és egy kevés olívaolajon pároljuk, ha már nem „annyira” darabos, szitán átpaszírozzuk.
Gasztro Akrobata Levi