A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Zabpelyhes banán muffin almakompóttal

2015. március 05. 06:00 - Mamabella

Könnyű, gyors hétvégi reggeli azoknak, akik preferálják az egészséges újdonságokat. Kifejezetten érett banán kell hozzá, tehát nem gond, ha már kicsit barnult a héja. Cukor helyett nyirfacukor van benne, a tartalomról a zabpehely és zabkorpa gondoskodik. A zabpehely és zabkorpa áldásos hatásairól rengeteg cikk jelent már meg, magas a rost és vitamin tartalma, gazdag az ásványi anyagokban, érdemes minél többet fogyasztani belőle. Nem elhanyagolandó tény, hogy egy ez a süti fél óra alatt összedobható. Lássuk mi kell hozzá:

img_1929.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók (15 muffinhoz):

A muffinhoz:

  • 10 dkg apró szemű zabpehely
  • 10 dkg zabkorpa
  • 3 érett banán
  • 1 vanília rúd kikapart belseje vagy egy löttyintés vanília eszencia
  • 1 citrom reszelt héja és leszűrt leve
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál nyírfacukor
  • 1 dl extraszűz olivaolaj
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Az almakompóthoz:

  • 1 kg savanykás alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom karikára vágva, plusz egy fél citrom leve
  • fahéjrúd

Elkészítése:

Először az almakompótot készítjük el, ezt lehet előző nap is. Az almákat megpucoljuk, hámozzuk, kisebb kockára vágjuk és annyi vízzel, hogy épp ellepje feltesszük főzni a citrommal és a fahéj rúddal. Épp csak forralunk egyet rajta, majd lezárjuk, lefedjük. A gőzben pont annyira puhul meg, hogy még egy csöppet roppanós maradjon a gyümölcs. Nem szabad túlfőzni, mert akkor turmixolhatjuk az egészet almapürének. (Ahogy erről korábban már írtunk :-))  

A muffinhoz összekeverjük a száraz alapanyagokat, a zabpelyhet, zabkorpát, sót, sütőport.

img_1926.jpg

A banánokat megmossuk, pucoljuk, apróra vágjuk, egy tálban habosra keverjük az egész tojásokkal, vaníliával, citromlével, olajjal és a citrom héjával.

img_1927.jpg

Összeforgatjuk a kétféle hozzávalót és muffin papírral bélelt formába kanalazzuk. 180 fokon aranybarnára sütjük.

img_1928_1.jpg

Tálaláskor az almakompótot megszórjuk egy leheletnyi őrölt fahéjjal. Tényleg nagyon egyszerű és gyors, mind amellett egészséges (gluténmentes) finomság. Fogyókúrázók is bátran kipróbálhatják.

Mamabella

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu