A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Egészben sült karaj grillzöldségekkel

2015. március 26. 06:00 - Szabados Levi

A húsleves, rántott csirke, petrezselymes burgonya és a tejfölös uborkasaláta igazán remek vasárnapi ebéd. ÁM ezeknek az elkészítése több órát is igénybe vehet. Ha nincs ennyi időnk, de még is szeretnénk egy lenyűgöző, különleges és igen dekoratív ételt felszolgálni, akkor figyelmükbe ajánlom az alábbi receptet, melyhez először is kedvenc hentesünket és zöldségesünket kell meglátogatnunk.

img_1634.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 2 lilahagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 cékla
  • 1 kápia paprika
  • 1 cukkini
  • 1 fej fokhagyma
  • Mogyoróolaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • , bors

 

Elkészítés:

A karaj szeletre nagy lángon serpenyőben kérget pirítunk, majd sóttuk, borsozzuk és 10 percig pihenni hagyjuk egy tepsiben. A tepsit felöntjük fehérborral és 160 C fokon hagyjuk sülni 1 órán keresztül, 30 perc után megfordítjuk a karaj szeletet.

A grill zöldséghez a céklát és a répát batonra vágjuk (1cm vastag, 4-5cm hosszú). Majd forrsában lévő vízbe dobjuk 2-3 percig, utána jeges vízbe rakjuk, azaz blansírozzuk. A többi zöldséget saját elképzelésünk szerint vághatjuk. Én a cukkinit és a kápia paprikát félkarikára, a hagymát hosszú szeletekre vágtam.

A zöldségeket érdemes wokban pirítani a mogyoróolajon és az összes mehet bele egyszerre. A végén sózzuk, borsozzuk.

img_1635.jpg

Gasztro Akrobata Levi