A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Tejszínes zellerkrémleves medvehagymával

2015. április 02. 06:00 - Mamabella

img_1954.jpg

Egyszerű, gyors, egészséges és a friss medvehagymától illatos ez a 20 perc alatt elkészülő vacsora. Kezdő háziasszonyoknak különösen ajánlott, annyira könnyű elkészíteni. A zeller édeskésen fanyar ízét remekül kiegészíti a tejszín és a medvehagyma zöldje. Ropogós vajas piritós lehet a kiegészítő és már tálalható is a meleg vacsora. A zeller egyébként kíváló idegerősítő és vércukor csökkentő gyógynövény, sokáig eláll a hűtőben. Lássuk mi kell a levesünkhöz:

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 1 méretes zellergumó (50-60 dkg)
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej hagyma
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • só, bors ízlés szerint, egy csipet cukor

Elkészítése:

A zöldségeket megtiszítjuk, feldaraboljuk és kb. 2 l vízben feltesszük főni, puhára pároljuk. Amikor vajpuha robotgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk még rajta. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, a csipet cukorral kiegyenlítjük az ízeket. A selymes állag elérése érdekében az utolsó pillanatban hozzáadjuk a vajat és addig keverjük finoman, míg felolvad teljesen.

Leves betétként apróra vágott szárzellert vagy kis kockára vágott, ropogósra sütött bacon szalonnát is tehetünk a tetejére. A medvehagymát szálasra vágjuk, tálalás előtt megszórjuk vele.

img_1952.jpg

Különleges, de mégis egyszerű ízkombináció. Tessék bátran kipróbálni.

Mamabella

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu