A tavasz kezdete nekünk, a gasztronómia szerelmeseinek nem jelenthet mást, mint rengeteg friss új alapanyag a piacokon, a spárga illetve a medvehagyma szezon kezdete. Az alábbi recept egy kellemes átmenet a téli és a tavaszi konyha között. Gasztro Akrobatikát kedvelők imádni fogják.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Medvehagyma
- Olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés:
Kezdésnek a burgonyát héjában félig megfőzzük (ha egy tűt beleszúrunk, középen még kemény a krumpli). Közben a darált húst a vöröshagymával és a fokhagymával megpirítjuk. Majd a vizet leöntjük krumpliról és megpucoljuk. Hosszában szeleteket vágunk belőle és egy olívaolajjal megöntözött tepsibe helyezzük őket. Szépen, egyenletesen ráborítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. 200 C fokos sütőben addig sütjük, míg a burgonya megpirul. Frissen vágott medvehagymával, esetleg majonézzel tuningolhatjuk.
Gasztro Akrobata Levi