A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Bögrés-diós sütemény zabpehellyel

2015. április 21. 06:00 - Mamabella

Klasszikus kedvenc olyan alkalmakra, amikor tényleg minimális időt szeretnék a konyhában tölteni. Lajos Mari bögrés-mákos süteménye ihlette, de sokkal kevesebb cukorral készül, és a liszt felét aprószemű zabpehellyel és 1-2 evőkanál zabkorpával helyettesítem, ettől ilyen mélybarna a színe. A cukrot azért is lehet csökkenteni, mert a zabpehely édes, és az ezzel készült sütemények nem kívánnak annyi édesítést. Korábbi posztokban már zengtem ódákat a zabpehely áldásos hatásáról az egészségünkre, lássuk most hogy készül ez a reform süti.

img_1976.jpg

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 12 dkg vaj
  • egy bögre (0,5 l) darált + egy marék durvára vágott dió
  • egy  fél bögre liszt + egy fél bögre aprószemű zabpehely
  • 1-2 evőkanál zabkorpa
  • 1 zacskó sütőpor
  • egy rúd vanília kikapart belseje, vagy egy evőkanál vanília esszencia
  • kb. fél bögre tej
  • kb. fél bögrényi lekvár

img_1971.jpg

Elkészítése:

Az egész tojásokat a vajjal és  cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, zabkorpát és a sütőport és annyi tejjel, hogy sűrűn folyó állagot kajunk, az egészet ismét kihabosítjuk.

Sütőpapírral bélet tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a darabos dióval és 160 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.

img_1970.jpg

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd amikor kihűlt, megfordítjuk óvatosan, lehúzzuk a papírt és visszafordítva tálcára tesszük. Ízléses kockákra vágjuk és tálaljuk a kedvenc lekvárunkkal, nálunk most barack volt nyitva :-).

Tessék bátran kipróbálni!

Mamabella

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu