Itt a tavasz, a piacok roskadoznak a gyönyörű szép színű zöldségektől. A magyar konyha egyre jobban elfogadott alapanyaga a spárga is ott pompázik a fehértől a az egészen mély zöldig a polcokon. Érdemes a spárgával megbarátkozni, mert igazán üde ízével pompás felfrissítője lehet a hagyományos ételeknek.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 250 g tészta (farfalle)
- 300 g csirkemell
- Spárga
- Sárgarépa
- Koktél paradicsom
- 200 ml zsíros tejszín
- Só, bors
- Friss zöldfűszerek (ízlés szerint)
Elkészítés:
A répát számunkra szimpatikus alakúra vágjuk (érdemes gyémántra vágni), majd a tésztával együtt felrakjuk főni. Közben a csirkét apró kockákra vágjuk. Só, bors és egy kis olíván megpirítjuk. Egy tálat kikenünk vajjal, majd a (leszűrt) tésztát a répával bele helyezzük, ennek tetejére pozícionáljuk a csirkemellet, a (tisztított) karikára vágott spárgát és a negyedekbe vágott koktél paradicsomot is, megszórjuk a frissen aprított zöldfűszerekkel. Végül ráöntjük a tejszínt. 180 C fokon addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Spárga tisztítása: Meg fogjuk a két végét, ahol eltörik a szára (az aljára már nem lesz szükségünk), onnantól a tetejéig vékonyan megpucoljuk hámozóval.
Gasztro Akrobata Levi