A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Mézes panna cotta szamóca öntettel

2015. május 28. 07:45 - Szabados Levi

  Lassacskán itt a nyár, ami nem jelenhet mást, mint a felejthetetlen kerti grillpartik kezdete, a bikiniben fagyit nyaló hölgyek látványa, illetve a hosszú fröccsözésbe nyúló esték sokasága. Az alábbi desszert Piemontéből elengedhetetlen kelléke lesz a laza baráti összejöveteleknek vagy egy kellemes nyári vacsora befejezésének. Nem is húzom tovább a szót, íme: A panna cotta.img_1638.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

Hozzávalók:

  • 500 ml zsíros tejszín
  • 1,5 dl zsíros tej
  • 1 rúd vanília
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db lapzselatin

Szamóca öntet:

  • 500g szamóca
  • 3 evőkanál cukor
  • Fahéj, szerecsendió (ízlés szerint)
  • Vaj
  • Citrom
  • Málnaszörp (pár csepp)

 

Elkészítés:

  A tejszínt és a tejet a mézzel és a kikapart vaníliával, illetve annak magjaival alacsony lángon összeforraljuk, majd ha kihűlt kivesszük a vanília rudat, a hideg vízbe áztatott és kifacsart lapzselatint belekeverjük. Kancsóba töltjük és onnan kis tálkákba öntjük tovább, amit hűtőbe helyezünk legalább 4 órára.

 

  Az öntethez a cukrot a vajon karamellizáljuk, erre dobjuk az egész szamócákat, a fűszereket és egy kis csipet sót (karakteresebbé teszi az öntetet). Ha már levet eresztett csöppentünk bele egy kevés málnaszörpöt, illetve pár csepp citromot. Mikor már kellőképpen besűrűsödött levesszük a tűzről.

img_1639.jpg

Gasztro Akrobata Levi