A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Borterápia: A Gasztro Akrobata részeges szakosztálya /II. rész/

2014. augusztus 08. 06:30 - The Gastro Acrobat

 

Aki szemfüles volt, már a múlt héten is olvashatta a Borterápia: A Gasztro Akrobata részeges szakosztálya című cikkünket és látta a benne ajánlott borokat. Reméljük ízlettek a borok és ezen a héten is velünk tartotok!

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Azoknak, akik most csöppentek a Borterápiába, egy kis emlékeztető:

A gasztro akrobatika egy olyan sportág, ahol minden érzékszervünket alaposan át tudjuk mozgatni és nincs is kellemesebb annál, amikor az ízlelőbimbóinkban érezzük az izomlázat. Az ilyen sportok természetes velejárója, hogy a szervezetünknek nagy szüksége van az elvesztett folyadék pótlásáraTermészetesen nem mindegy, hogy mit iszunk, ezért úgy döntöttünk, segítünk nektek eligazodni a borok között, annak érdekében, hogy a gasztro akrobatikát egy új szinten művelhessétek.

Teljesen érthető módon szakemberekhez fordultunk, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassuk a sportág rajongóit. Így született meg a „Borterápia: A Gasztro Akrobata részeges szakosztálya” cikksorozat. A szakosztály szakmai színvonalát a Doblo Borbár és Popovits Dávid (amik tulajdonképpen egyet jelentenek) biztosítják.

_SMF8966_s (1).jpg 

Ezen a héten egy fehéret és egy vöröset kóstoltunk, ezeket ajánljuk nektek augusztus elejére.

Szőke Mihály: Paskomi chardonnay /2011/

Megjelenés: Tisztán látszik, hogy a bor nem zavaros, csodaszép, világos szalmaszínű hatást kelt a poharunkba töltve.  A hordós borokra jellemzően lomhán mozog a pohárban. Ha kissé megtekerjük a bort a poharunkban, annak falán lassan csordogál le, szakkifejezéssel: ablakos.

Illat: Az illata tiszta, egy kis füstösséget érzünk, ami utal a tölgyfahordóra, amiben elidőzött a bor. A chardonnay-ra jellemző intenzív vaj és méz illatát fedezhetjük fel, amikor orrunkat a pohárba dugjuk.

Íz: A bor testesnek mondható, ami a hordóban érlelés egyik következménye. Mivel a tölgyfa hordót kiégették, az ízében is érezni egy kis füstösséget. A bor kicsit alkoholos, ami álédesség érzetét kelti a szánkban. Picit savas jellegű, intenzív ízű bor.

Ez a bor egy egyszerű, de nagyszerű; alap chardonnay. Ár-érték arányban kivalló választás.

fotó 1_4.JPG

Gajdos Pincészet: Egri Bikavér /2009/

Megjelenés: A pohár üvegén megtapadt bor arra enged következtetni, hogy a borunk közepesen testes. Nagyon szép, mélysötét színű, ami annak a következménye, hogy sokáig hagyták a szőlőhéjon.

Illat: Picit alkoholos, de mégis a lekváros illatok a dominánsak. Tisztán érződik az erdei gyümölcsök illata az orrunkban.

Íz: A pohárba kortyolva még tisztábban érezzük az erdei bogyós gyümölcsök ízét. A tölgyfa hordóban töltött két év alatt kissé oxidálódott a bor. Az északi borok jellemzőit viseli magán, így sav-dominánsnak mondható.

A bor különlegessége nem csak az, hogy biotermékről beszélhetünk, de az is, hogy már szerepelt az 50 legjobb magyar bor listáján is. Az Egri Bikavér pontos jogi szabályozása óta egyfajta minőségi jelző is a címkézés. A bor nagyon szép kerek, a kóstolók körében sikert aratott!

fotó 2_2.JPG

A felelősségteljes és minőségi borfogyasztás reményében búcsúzom. Ezen a héten csak kétféle borra futotta, de ígérem a jövő héten (kár)pótoljuk! 

Üdv,

A részeges Gasztro Akrobata

komment
süti beállítások módosítása