A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Cézár Saláta

2014. november 17. 08:19 - Szabados Levi

Egy rendkívül jól variálható, könnyen elkészíthető ám mégis tartalmas és laktató saláta receptjét osztom meg veletek. Azt, hogy később ki hova fejleszti és milyen extra változat születik belőle, az olvasó fantáziájára van bízva. Az alapanyagok szinte bárhol beszerezhetők, így tuti receptként ajánlom férfitársaimnak ha az imádott nőt egy elronthatatlan saláta feltálalásával szeretné megörvendeztetni, ez természetesen igaz vice versa is.

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

IMG_1499.JPG

Hozzávalók:

  •  Római saláta levél
  •  Apró hal (pl.: szardella, sprotni vagy sneci)
  •  Parmezán
  •  Kruton
  •  Só. Bors

 

Az Öntethez:

  •  2/3 majonéz
  •  1/3 tejföl
  •  Néhány csepp Tabasco, Worcester szósz illetve citrom
  •  1 Sprotni
  •  Só, Bors

 Első lépésben az öntetet készítjük el, amihez a majonézt, a tejföllel simára keverünk, majd meghintjük néhány csepp citromlével, Tabasco illetve Worcester szósszal, hozzáadjuk az apróra vágott halat, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

 A saláta leveleket külön szedjük és megmossuk, majd az öntetbe forgatjuk őket. A kenyeret/kiflit/zsömlét/bagettet vékony csíkra vágunk és egy kevés olívaolajon serpenyőben megpirítjuk mind a két oldalát (ugyan lehet kapni a szupermarketben előre elkészített krutont, de véleményem szerinte az kb. olyan, mint az előre lezacskózott vattacukor). Megszórjuk a salátánkat a pirított kenyérkockákkal. Néhány szelet szardellát helyezünk el gusztusosan a római leveleken, majd a tetejét meghintjük parmezánnal. Plusz feltétként tehetünk rá aszalt (vagy aszalatlan) paradicsomot.

IMG_1499.JPG

Gasztro Akrobata Levi