A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Ünnepi gasztro-finomságok ajándékba III.

2014. december 22. 09:14 - Mamabella

Mangó-alma-narancs csatni

Külföldi gasztro híreket böngészve bukkantam erre a receptre. A csatni eredetéről egy korábbi blogbejegyzésben már írtam, maximum annyi újdonságot tudnék hozzáfűzni, hogy tessék bátran kisérletezni a hozzávalókkal. Nekem például nem tetszett, hogy az eredeti receptben fokhagyma is volt, hát kihagytam belőle, cserébe bővítettem a gyümölcsös hozzávalókat. A nagyon csípős chili is elhagyható, ha valaki nem szereti. Érdemes próbálkozni, mert nemcsak ajándéknak fantasztikus egy csinos üvegben, de a karácsonyi pulyka sülthöz is különleges lesz. Lássuk a hozzávalókat.

img_1809.jpg

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 3 db érett mangó
  • 3 db méretes alma
  • 6 db narancs
  • 3 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1-2 kápia paprika vagy édes chili
  • 1 pici csípős chili
  • 15 dkg arany mazsola
  • 20 dkg barna cukor
  • 1,5 dl édes fehér bor
  • 2,5 dl almaecet
  • 1-1 kávéskanál currypor, őrölt fahéj, szerencsendió és koriander

Elkészítése:

A borba beáztatjuk a mazsolát. A hagymát, almát, mangót, gyömbért megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héját is eltávolítjuk, gerezdekre szedjük, felkockázzuk. A paprikák magjait, csumáját eltávolítjuk, feldaraboljuk. Egy nagyobb edénybe tesszük az összes felvágott hozzávalót, a borral együtt a mazsolát is, felöntjük az almaecettel és forrás után a fűszerekkel együtt kis lángon kb.egy órát főzzük, amíg minden megpuhul és a leve sűrű lesz.

img_1810.jpg

Csinos üvegekbe töltjük, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. 

img_1811.jpg

Kellemes készülődést az ünnepekre!

Mamabella