A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Vörösboros csokoládé fagylalt

2014. december 27. 06:00 - Szabados Levi

Így, a karácsonyt követően a nyáron már jócskán túl vagyunk, de bármikor meg jöhet a kedvünk egy finom fagylalthoz. Ami ugyan a nyár slágere, de mégis téli hangulatot idézhetünk vele. Először is a fagylalt hidegen jó és télen hideg van. Másodszor feldobhatjuk egy kis vörösborral illetve egy csipet fahéjjal. Az alábbi recept nem egy klasszikus fagyi, nem lesz szükségünk fagyigépre, csak egy mélyhűtőre, de vigyázzunk, mert a családból mindenki rá fog járni.

fullsizerender.jpg

 

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

300 g étcsokoládé

300 g tejszín

400 g vörösbor

1 csipet

1 csipet fahéj

 

Elkészítés:

Az első tanácsom az, hogy jóval több csokoládét vegyünk, mint amennyit a recept ír, mert valahogy mindig a szánkba fog tévedni egy-két kocka. Első lépésként vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk, egy másik edényben felmelegítjük a tejszínt és összekeverjük a csokoládéval illetve a sóval és a fahéjjal. Egy lábosban felforraljuk a bort, egy gyufa segítségével meggyújtjuk a felszínét, forrás közben (előbb elpárolog az alkohol). A csokoládét és a bort összeforgatjuk, hagyjuk kihűlni majd a fagyasztóba tesszük.

Tipp a tálaláshoz: Villával megkaparjuk a felszínét, a keletkező töreket egy borospohárba tálaljuk.

fullsizerender.jpg

Gasztro Akrobata Levi