A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Joghurtos cékla-alma saláta

2015. január 13. 06:00 - Mamabella

Még tartanak az újévi fogadkozások az egészségesebb étkezésről..... Ennek a mottónak a szellemében készült el ez a villámgyors vitaminbomba, tényleg csak a cékla megfőzése tart egy kis ideig. A cékláról a csatni készítése alkalmából már ódákat zengtem, igazi szuper zöldség, csak nagyon elhanyagoljuk. Rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és állóképesség-fejlesztő tulajdonságokkal is rendelkezik. Ráadásul a cékla-alma-dió trió nagyon jól megfér egymással. A saláta önmagában is finom, könnyű vacsora, de egy különleges sült pecsenye mellé kiváló köret is lehet. A hozzávalók sem boszorkányosak, és a pénztárcánkat sem terhelik, lássuk mi kell hozzá:

img_1858.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 2 kisebb gumó cékla
  • 2 savanykás alma
  • 10 dkg dió
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • só, bors, egy kávéskanál mustár és fél citrom leve

Elkészítése:

A céklát héjában puhára főzzük, vagy sütőben megsütjük. Kihűlés után a héját lehúzzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Az almát (héjasan) felkockázzuk, összekeverjük a céklával, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez jól összekeverjük a majonézt, mustárt, citromlevet, mézet és a joghurtot, és lazán a céklás almához forgatjuk.

A diót szárazon megpirítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a salátához adjuk. Legalább egy órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

img_1857.jpg

Tessék bátran kipróbálni!

Mamabella