A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Mascarponés csirke gnocchival

2015. február 23. 08:18 - Szabados Levi

A családunk egyetlen tagja se kiáltson fel úgy, hogy: Már megint csirke?! Javaslom, hogy a csirkemellet, mint (alap)alapanyagot dobjuk fel valami különleges sajttal vagy szósszal. Jelen esetben mascarponéval és egy tészta körettel, gnocchival. A gnocchit csinálhatjuk mi magunk is, de szerencsénkre a boltok polcain ma már jobbnál jobb előre elkészített tészták közül válogathatunk. Egy pohár jófajta, könnyű borral igazán pompás vacsorát varázsolhatunk.

img_1631.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

Hozzávalók:

  • Csirkemell
  • Mascarpone
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • , bors

 

Gnocchi:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg (kb.) liszt (attól függ, hogy mennyire vizes a burgonya és mennyi lisztet vesz fel)
  • 2 tojás sárgája

 

A gnocchi receptet itt találjátok.

 

Elkészítés:

  Mennyiségeket azért nem írtam, mert ez egyén függő, hogy ki mennyire szereti hagymásan/fokhagymásan az ételeket, illetve a mascarponéval sem érdemes spórolni, attól lesz krémes. Első lépésként a vöröshagymát (vagy akár mogyoróhagymát) olívaolajon megforgatjuk, majd hozzá dobjuk a felkockázott csirkemellet, ízlésünk szerint fűszerezzük. Nyugodtan használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, mondjuk rozmaringot és zsályát vagy esetleg lestyánt és bazsalikomot. Ha úgy érezzük, hogy a csirke megpirult, megszórjuk a finomra aprított fokhagymával. Végül összeforgatjuk a mascarponéval.

Tálalásnál a tányér közepén elhelyezzük a tésztát, majd gusztusosan rákanalazzuk az ínycsiklandó mascarponés csirkét, esetleg julienre vágott kápia paprikával díszítjük.

 U.i.: A gnocchit ebben az esetben nem muszáj rukkolával készíteni, de kétségkívül feldobja az ételt.

img_1631.jpg

Gasztro Akrobata Levi