A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Mascarponés máktorta

2015. március 12. 06:00 - Szabados Levi

Már senki nem emlékszik az utolsó mákos bejgli végre, így bátran előhozakodhatok egy mákos süteménnyel. Igazából ez a recept a mákon kívül darált dióval illetve darált mogyoróval vagy akár mandulával is elkészíthető. Nagyon jól díszíthető, így tulajdonképpen bármilyen alkalomra bevethető.

img_1632.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

Hozzávalók:

  • 3dl mák
  • 3 dl liszt
  • 3dl cukor
  • 3dl tej
  • 1 tojás
  • Csipet szódabikarbóna
  • 250g mascarpone
  • Cukor (ízlés szerint)
  • Citromhéj

 

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd részletekben hozzádobjuk a lisztet és a mákot illetve a szódabikarbónát is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. 180 C, kb. 30-40 perc.

A mascarponét ízlés szerinti cukorral és a reszelt citrom héjával elkeverjük, majd a kihűlt tortára kenjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Idénynek megfelelő marcipán dísszel vagy gyümölccsel tovább díszíthetjük.

img_1633.jpg

Gasztro Akrobata Levi