Már senki nem emlékszik az utolsó mákos bejgli végre, így bátran előhozakodhatok egy mákos süteménnyel. Igazából ez a recept a mákon kívül darált dióval illetve darált mogyoróval vagy akár mandulával is elkészíthető. Nagyon jól díszíthető, így tulajdonképpen bármilyen alkalomra bevethető.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 3dl mák
- 3 dl liszt
- 3dl cukor
- 3dl tej
- 1 tojás
- Csipet szódabikarbóna
- 250g mascarpone
- Cukor (ízlés szerint)
- Citromhéj
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, majd részletekben hozzádobjuk a lisztet és a mákot illetve a szódabikarbónát is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. 180 C, kb. 30-40 perc.
A mascarponét ízlés szerinti cukorral és a reszelt citrom héjával elkeverjük, majd a kihűlt tortára kenjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Idénynek megfelelő marcipán dísszel vagy gyümölccsel tovább díszíthetjük.
Gasztro Akrobata Levi