Még tartanak az újévi fogadkozások az egészségesebb étkezésről..... Ennek a mottónak a szellemében készült el ez a villámgyors vitaminbomba, tényleg csak a cékla megfőzése tart egy kis ideig. A cékláról a csatni készítése alkalmából már ódákat zengtem, igazi szuper zöldség, csak nagyon elhanyagoljuk. Rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és állóképesség-fejlesztő tulajdonságokkal is rendelkezik. Ráadásul a cékla-alma-dió trió nagyon jól megfér egymással. A saláta önmagában is finom, könnyű vacsora, de egy különleges sült pecsenye mellé kiváló köret is lehet. A hozzávalók sem boszorkányosak, és a pénztárcánkat sem terhelik, lássuk mi kell hozzá:
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 2 kisebb gumó cékla
- 2 savanykás alma
- 10 dkg dió
- 1 dl majonéz
- 1 dl joghurt
- 2 evőkanál méz
- só, bors, egy kávéskanál mustár és fél citrom leve
Elkészítése:
A céklát héjában puhára főzzük, vagy sütőben megsütjük. Kihűlés után a héját lehúzzuk, és kisebb kockákra vágjuk. Az almát (héjasan) felkockázzuk, összekeverjük a céklával, sózzuk, borsozzuk. Az öntethez jól összekeverjük a majonézt, mustárt, citromlevet, mézet és a joghurtot, és lazán a céklás almához forgatjuk.
A diót szárazon megpirítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a salátához adjuk. Legalább egy órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tessék bátran kipróbálni!
Mamabella