Egyszerű, gyors, egészséges és a friss medvehagymától illatos ez a 20 perc alatt elkészülő vacsora. Kezdő háziasszonyoknak különösen ajánlott, annyira könnyű elkészíteni. A zeller édeskésen fanyar ízét remekül kiegészíti a tejszín és a medvehagyma zöldje. Ropogós vajas piritós lehet a kiegészítő és már tálalható is a meleg vacsora. A zeller egyébként kíváló idegerősítő és vércukor csökkentő gyógynövény, sokáig eláll a hűtőben. Lássuk mi kell a levesünkhöz:
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 1 méretes zellergumó (50-60 dkg)
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis fej hagyma
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 1 kis csokor medvehagyma
- só, bors ízlés szerint, egy csipet cukor
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk, feldaraboljuk és kb. 2 l vízben feltesszük főni, puhára pároljuk. Amikor vajpuha robotgépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk még rajta. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, a csipet cukorral kiegyenlítjük az ízeket. A selymes állag elérése érdekében az utolsó pillanatban hozzáadjuk a vajat és addig keverjük finoman, míg felolvad teljesen.
Leves betétként apróra vágott szárzellert vagy kis kockára vágott, ropogósra sütött bacon szalonnát is tehetünk a tetejére. A medvehagymát szálasra vágjuk, tálalás előtt megszórjuk vele.
Különleges, de mégis egyszerű ízkombináció. Tessék bátran kipróbálni.
Mamabella