A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Nyári hűsölés a tányéron: mentás zöldborsó püré

2014. június 01. 18:53 - The Gastro Acrobat

Kedves Akrobata Társaim!

Nincs is kellemesebb, mint amikor a magunkfajta jóízlésű emberek a hétvégén megtornáztatják ízlelőbimbóikat, ez nem vitás. Adott tehát a kérdés, hogy mit kezdjen egy hozzám hasonló fanatikus a nagy nyári hőségben, mit főzzön, ami nem telít el, sőt még le is hűti a túlfűtött szervezetet? Sok válasz létezik e költői kérdésre, de csak egy helyes válasz abban az esetben, ha az ember fia olyan átkozottul szerencsés, hogy a Mindenható közbenjárása révén küldenek neki egy nagy adag frissen fejtett zöldborsót! Felhívnám sportársaim figyemét, hogy e sorok olvasását megelőzően alaposan melegítség be ízlelőbimbóikat, hiszen olyan sporteseményre kerül sor, ami remélhetőleg sokunkat azonnali hatállyal a konyhába parancsol. Élesítsétek botmixereiteket hiszen pürésíteni fogunk.

A mai Gasztró Akrobatikához a következő felszerelésekre lesz szükségünk:

  1. fél kiló frissen fejtett zöldborsó
  2. egy fél citrom leve
  3. egy kis csokor menta
  4. egy meész löttyintés olivaolaj
  5. só/bors

 

fotó 1.JPG

A Gasztró Akrobatika sose olyan bonyolult, mint képzelnénk! Jelen esetben sem kell mást tennünk, mint az itt felsorolt alapanyagokat egy tálba varázsolni. Mindenki nyugodjon meg, kis híján el is készültünk.  A tálba helyezés sorrendjének nincs jelentőssége, hiszen egy botmixerrel fogjuk az elegyünket  eggyé pürésíteni. Ki hogy szereti, a magam részéről szeretem kicsit darasbosan hagyni; egészen fantasztikus és rusztikus! Ne felejtsétek, ez a sportág Rólatok szól! Akkor végzitek helyesen a gyakorlatot, ha kísérleteztek közben, semmi sincs kőbe vésve és mindent szabad!

A  mentás zöldborsó püré akkor a legfinomabb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hagyjuk az ízeket összeérni. Bátrak egy kis fokhagymát is préselhetnek bele, esetleg megszórhatják egy kis friss chillivel. Sajnos nekem nem szokott megmaradni másnapig, ezért hideg borsóval dolgozom, majd rögtön fogyasztom. 

Az elkészült püré kíváló köret csirke vagy más baromfi esetleg halak mellé. Remek kiegészítője bármely grill partinak. Pirítósra kenve isteni. Láthatjuk hát, hogy nem csak pofonegyszerű, de igen sokoldalú is, hiszen nem csak köretként, de a műsor főszereplőként is megállja helyét! A menta a citrom és a borsó... robban!

fotó 2.JPG

 

A mai edzést követően se felejtsetek el nyújtani, és ne feledjétek sportból sosem elég! Hajá!

Üdv,

A Gasztró Akrobata 

komment
süti beállítások módosítása