A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Meggyes-diós vajas piskóta

2015. március 24. 06:00 - Mamabella

img_1951_1.jpg
Következzen ismét egy nagymama recept, igaz ez nem az én nagymamámé, hanem a Gasztroakrobatáé.  A tészta pofon egyszerű, kevert tészta, bármilyen gyümölcs remekül illik hozzá. Persze szezonban a friss gyümölcs az igazi, most tél végén megteszi a mélyhűtőben lapuló meggy is. (Az én kedvencem az érdi bőtermő fajta, június végén érik, és kilószámra kerül a mélyhűtőbe) A liszt egy részét kiválthatjuk darált dióval, vagy mandulával és dúsíthatjuk kakaóval is. Szóval egy remek alap, amit ezerféleképpen variálhatunk. Lássuk mi kell hozzá:

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
  • 1 dl tej
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • 70-80 dkg magozott meggy (végszükség esetén befött is megteszi)
  • 10 dkg durvára tört dió

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a csipet sóval kemény habbá verjük.

img_1944.jpg

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a langyos vajjal, a citromhéjjal és lével, apránként hozzáadjuk a tejet is.

img_1945.jpgA lisztben elkeverjük a sütőport és óvatosan, hogy a fehérjét ne törjük össze, összekeverjük a lisztet, a tojáskrémet és a habot. 

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, alaposan megszórjuk a tetejét a meggyel és a dióval. Nem kell lenyomkodni, mert ahogy megemelkedik a tészta, szépen körbefonja majd a gyümölcsöt. 180 C fokon kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

img_1947.jpg

img_1948.jpg

Elronthatatlan, egyszerű és mennyeien finom hétvégi sütemény! Tessék bátran kipróbálni.

Mamabella

 

komment
süti beállítások módosítása