A családunk egyetlen tagja se kiáltson fel úgy, hogy: Már megint csirke?! Javaslom, hogy a csirkemellet, mint (alap)alapanyagot dobjuk fel valami különleges sajttal vagy szósszal. Jelen esetben mascarponéval és egy tészta körettel, gnocchival. A gnocchit csinálhatjuk mi magunk is, de szerencsénkre a boltok polcain ma már jobbnál jobb előre elkészített tészták közül válogathatunk. Egy pohár jófajta, könnyű borral igazán pompás vacsorát varázsolhatunk.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- Csirkemell
- Mascarpone
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Olívaolaj
- Só, bors
Gnocchi:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg (kb.) liszt (attól függ, hogy mennyire vizes a burgonya és mennyi lisztet vesz fel)
- 2 tojás sárgája
A gnocchi receptet itt találjátok.
Elkészítés:
Mennyiségeket azért nem írtam, mert ez egyén függő, hogy ki mennyire szereti hagymásan/fokhagymásan az ételeket, illetve a mascarponéval sem érdemes spórolni, attól lesz krémes. Első lépésként a vöröshagymát (vagy akár mogyoróhagymát) olívaolajon megforgatjuk, majd hozzá dobjuk a felkockázott csirkemellet, ízlésünk szerint fűszerezzük. Nyugodtan használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, mondjuk rozmaringot és zsályát vagy esetleg lestyánt és bazsalikomot. Ha úgy érezzük, hogy a csirke megpirult, megszórjuk a finomra aprított fokhagymával. Végül összeforgatjuk a mascarponéval.
Tálalásnál a tányér közepén elhelyezzük a tésztát, majd gusztusosan rákanalazzuk az ínycsiklandó mascarponés csirkét, esetleg julienre vágott kápia paprikával díszítjük.
U.i.: A gnocchit ebben az esetben nem muszáj rukkolával készíteni, de kétségkívül feldobja az ételt.
Gasztro Akrobata Levi