A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Medvehagymás egyben sült

2015. április 07. 06:00 - Szabados Levi

A tavasz kezdete nekünk, a gasztronómia szerelmeseinek nem jelenthet mást, mint rengeteg friss új alapanyag a piacokon, a spárga illetve a medvehagyma szezon kezdete. Az alábbi recept egy kellemes átmenet a téli és a tavaszi konyha között. Gasztro Akrobatikát kedvelők imádni fogják.

img_1637.jpg

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Medvehagyma
  • Olívaolaj
  • , bors

 

Elkészítés:

Kezdésnek a burgonyát héjában félig megfőzzük (ha egy tűt beleszúrunk, középen még kemény a krumpli). Közben a darált húst a vöröshagymával és a fokhagymával megpirítjuk. Majd a vizet leöntjük krumpliról és megpucoljuk. Hosszában szeleteket vágunk belőle és egy olívaolajjal megöntözött tepsibe helyezzük őket. Szépen, egyenletesen ráborítjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. 200 C fokos sütőben addig sütjük, míg a burgonya megpirul. Frissen vágott medvehagymával, esetleg majonézzel tuningolhatjuk.

img_1636.jpg

Gasztro Akrobata Levi

 

 

komment
süti beállítások módosítása