Itt az ősz, egyre korábban sötétedik, hűvösödnek a napok. Néha az ember egy kis melegségre, édességre vágyik. A következő recept igazán könnyen elkészíthető, azok is bátran belevághatnak, akik még soha nem sütöttek semmit. Azért is jó ez a sütemény, mert az alap receptet rendkívül sok féle módon variálhatjuk. Reszelhetünk bele csokoládét, tehetünk bele egy kiskanálnyi fahéjat, reszelhetünk bele narancs vagy citromhéjat. A vállalkozó szelleműek egy kis disznósajttal is feldobhatják (Vicc!). De egészen egyszerűen az elkészült pitét megkenhetjük Mamabella lekvárjával.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Hozzávalók:
- 1l tej
- 5 tojás
- 200 g liszt
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tej felét, a lisztet hozzászitáljuk majd a cukrot is belerakjuk. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tej másik felét. Ha gondoljuk reszelt csokoládéval megbolondíthatjuk.
180 C fokon 20-25 percig sütjük, míg a tetején helyenként barna foltok lesznek.Házi dzsemmel, gyümölcsfagylalttal egyenesen zseniális.
Gasztro Akrobata Levi