A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Tejes pite

2014. október 16. 08:12 - Szabados Levi

 

Itt az ősz, egyre korábban sötétedik, hűvösödnek a napok. Néha az ember egy kis melegségre, édességre vágyik. A következő recept igazán könnyen elkészíthető, azok is bátran belevághatnak, akik még soha nem sütöttek semmit. Azért is jó ez a sütemény, mert az alap receptet rendkívül sok féle módon variálhatjuk. Reszelhetünk bele csokoládét, tehetünk bele egy kiskanálnyi fahéjat, reszelhetünk bele narancs vagy citromhéjat. A vállalkozó szelleműek egy kis disznósajttal is feldobhatják (Vicc!). De egészen egyszerűen az elkészült pitét megkenhetjük Mamabella lekvárjával.

 

IMG_1401.JPG

 

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

 

-          1l tej

-          5 tojás

-          200 g liszt

-          100 g cukor

-          10 g vaníliás cukor

 

Elkészítés:

 

A tojásokat felverjük, hozzáöntjük a tej felét, a lisztet hozzászitáljuk majd a cukrot is belerakjuk. Kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tej másik felét. Ha gondoljuk reszelt csokoládéval megbolondíthatjuk.

180 C fokon 20-25 percig sütjük, míg a tetején helyenként barna foltok lesznek.Házi dzsemmel, gyümölcsfagylalttal egyenesen zseniális.

Gasztro Akrobata Levi

 IMG_1401.JPG

 

komment
süti beállítások módosítása