A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Ünnepi gasztro-finomságok ajándékba II.

2014. december 03. 19:43 - Mamabella

Aszalt gyümölcsös műzli

Ez az ajándékötlet végtelenül egyszerű és sokféle módon variálható és nem utolsó sorban tényleg elkészíthető az utolsó pillanatban is. A csomagolás módjának változtatásával akár több barátot és családtagot is meglephetünk vele. A bolti műzlikkel ellentétben ez tényleg ropogós, ízletes, garantált siker a gyerekek körében is. Mire is van szükségünk hozzá?

IMG_1772.jpg

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes gabonapehely (árpa, rozs, teljeskiőrlésű gabona, rizs, zab) vegyesen is kapható drogériákban, bioboltokban, vagy magunk is összeválogathatjuk
  • 10 dkg vaj
  • 10-15 dkg dió, mogyoró, hántolt mandula, kesudió vegyesen (ki mit szeret), nem túl apróra vágva 
  • 20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, sárgabarack, meggy, áfonya)
  • 4-5 evőkanál méz

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk egy vastag falú lábasban, majd ráöntjük a gabonapelyhet és addig piritjuk, amíg egy pici szín kap. Hozzáadjuk a magvakat és folytonosan keverve, (mert az olajos magvak miatt hamar odakap) összepirítjuk az egészet. Meglocsoljuk a mézzel, átkeverjük és hagyjuk kihűlni. Nem gond, ha egy nagy tömbbé áll össze, mert ha kihűlt, szét fogjuk tudni törni apróra.

Az aszalt gyümölcsöket kicsit összaprítjuk (szilvát felezzük, sárgabarackot negyedeljük, az aprókat (megy áfonya, mazsola) hagyhatjuk ahogy vannak és belekeverjük a kihűlt, összetört műzlibe, üvegekben adagoljuk, csomagoljuk, díszítjük és kész :-)

IMG_1768.jpg

Ha nagyobb mennyiséget készítünk, lehet sütőben is csinálni, de akkor is kevergetni kell, hogy egyenletesen piruljon.

+1 tipp: ha nem ajándék lesz belőle, hanem megesszük frissiben, natúr joghurtba keverjünk egy-két kanál házi dzsemet (százszor jobb, mint a bolti gyümölcsjoghurt) és kész a vasárnapi reggeli.

Tessék bátran kipróbálni!

Mamabella

komment
süti beállítások módosítása