A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Tortilla kicsit másképp

2015. január 15. 06:00 - Szabados Levi

 Kezdődnek a BL döntők és még nincs semmi ötleted, hogy mit majszolj miközben a kedvenc csatárod rúgja a 11-est, vagy ha áthívod néhány pajtásodat sörözni és kéne valami harapnivaló, esetleg meg szeretnéd lepni a barátnődet/barátodat valami gyors egyszerű, de fantasztikus harapnivalóval. Akkor az alábbi recept neked szól, 15 perc alatt kész, az elismerő pillantásokat pedig nyugodtan zsebre teheted.

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

 

img_1629.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 500g darált marhahús
  • 3 tortilla lap
  • 200 g paradicsompüré
  • kisebb vöröshagyma
  • néhány szem olívabogyó
  • , bors
  • koriander
  • Mozzarella vagy Cheddar

 

Elkészítés:

 

 A darált húst egy kevés olívaolajon megpirítjuk a karikára vágott hagymával, majd hozzáöntjük a paradicsompürét (amit házilag is elkészíthetünk), sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az aprított korianderrel (markáns fűszer, óvatosan bánjunk vele).

 A tortilla lapokat egy tepsire helyezzük, majd rákanalazzuk a paradicsomos marhánkat és a tetejére néhány karika olívabogyót pakolunk. Az egészet pedig megkoronázzuk a sajtunkkal. 200 C fokos sütőben 5-6 percig sütjük.

 

Paradicsom püré házilag:

 A paradicsomokat az alján bevágjuk x alakban, 1 percig forrásban lévő vízbe rakjuk. Ha kivettük, könnyedén lehúzhatjuk a héját. Negyedekbe vágjuk és egy kevés olívaolajon pároljuk, ha már nem „annyira” darabos, szitán átpaszírozzuk.

 

img_1629.jpg

Gasztro Akrobata Levi

komment
süti beállítások módosítása