Ilyen palacsintát Kanadában ettem először sok évvel ezelőtt. A palacsinta az Óperencián túl igencsak másképp fest mint amit a nagyi ad vasárnap, sokkal vastagabb és nem nutellával vagy házi lekvárral szervírozzák, hanem juharsziruppal öntik nyakon. Amerikában baconnel és juharsziruppal eszik reggelire egy kocka vajat téve a tetejére. Én azért szeretem nagyon ezt a palacsintát, mert pillanatok alatt megvan, mégis nagyon finom gyakorlatilag csak négy hozzávaló kell hozzá, amik gyakorlatilag mindig vannak otthon. Szerencsére haza hoztam magammal a receptet.
Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!
Bevásárló lista:
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- egy tojás
- egy zacskó sütőpor
- egy kis kocka vaj
- VALAMINT:
JUHARSZIRUP vagy NUTELLA vagy FRISS GYÜMÖLCS vagy FAGYLALT
Forrósítsunk fel egy öntöttvas serpenyőt. Közben egy tálba öntsük össze a hozzávalókat. Liszt, tej, tojás és sütőpor mind együtt. Egy habverő segítségével keverjük is össze, egy dologra kell figyeljünk, hogy ne legyen csomós.
Ha kellően homogén a palacsintatészta, akkor a már forró serpenyőbe dobjunk egy kis kocka vajat. Amint felolvadt, egy merőkanál segítségével mérjünk kis pöttyöket a palacsintasütőbe. A nagyinál megszokott akrobatikus mutatványokra nem lesz szükség, nem kell ezúttal ügyesen elegyengetnünk a tésztát. Akkor örülünk igazán, ha a tészta felületén kis buborékok jelennek meg, pár perc után fordíthatunk is.
Ha már mindkét oldalán aranybarna, akkor minél gyorsabban tálaljunk és forrón faljuk be mindet. Lehet bohóckodni, szív alakút csinálni a lányoknak, kisautót a fiúknak. Próbáljátok ki mindenképp a juharszirupos verziót is, de ha nem vagytok elég bátrak, nutellával és kompótmeggyel is kiváló, próbáltam.
A múltkor megírtam Nektek a csajozós ragum, ezt a palacsintát másnap reggelre javaslom, a siker garantált.
Üdv,
A Gasztro Akrobata