A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Amerikai palacsinta

2015. február 16. 05:00 - The Gastro Acrobat

Ilyen palacsintát Kanadában ettem először sok évvel ezelőtt. A palacsinta az Óperencián túl igencsak másképp fest mint amit a nagyi ad vasárnap, sokkal vastagabb és nem nutellával vagy házi lekvárral szervírozzák, hanem juharsziruppal öntik nyakon. Amerikában baconnel és juharsziruppal eszik reggelire egy kocka vajat téve a tetejére. Én azért szeretem nagyon ezt a palacsintát, mert pillanatok alatt megvan, mégis nagyon finom gyakorlatilag csak négy hozzávaló kell hozzá, amik gyakorlatilag mindig vannak otthon. Szerencsére haza hoztam magammal a receptet.

1_1.JPG

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

Bevásárló lista:

  • egy bögre liszt
  • egy bögre tej
  • egy tojás
  • egy zacskó sütőpor
  • egy kis kocka vaj
  • VALAMINT:

JUHARSZIRUP vagy NUTELLA  vagy FRISS GYÜMÖLCS vagy FAGYLALT

3_1.JPG

Forrósítsunk fel egy öntöttvas serpenyőt. Közben egy tálba öntsük össze a hozzávalókat. Liszt, tej, tojás és sütőpor mind együtt. Egy habverő segítségével keverjük is össze, egy dologra kell figyeljünk, hogy ne legyen csomós. 

2_1.JPG

 

Ha kellően homogén a palacsintatészta, akkor a már forró serpenyőbe dobjunk egy kis kocka vajat. Amint felolvadt, egy merőkanál segítségével mérjünk kis pöttyöket a palacsintasütőbe. A nagyinál megszokott akrobatikus mutatványokra nem lesz szükség, nem kell ezúttal ügyesen elegyengetnünk a tésztát. Akkor örülünk igazán, ha a tészta felületén kis buborékok jelennek meg, pár perc után fordíthatunk is.

2_1.jpg

Ha már mindkét oldalán aranybarna, akkor minél gyorsabban tálaljunk és forrón faljuk be mindet. Lehet bohóckodni, szív alakút csinálni a lányoknak, kisautót a fiúknak. Próbáljátok ki mindenképp a juharszirupos verziót is, de ha nem vagytok elég bátrak, nutellával és kompótmeggyel is kiváló, próbáltam. 

4_1.JPG

A múltkor megírtam Nektek a csajozós ragum, ezt a palacsintát másnap reggelre javaslom, a siker garantált. 

Üdv,

A Gasztro Akrobata

komment
süti beállítások módosítása