A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Ica Mama három csillagos hurkája

2014. október 01. 06:00 - The Gastro Acrobat

Ha valaki a XI. kerületben lakik, dolgozik, vagy csak intézi a dolgait nap, mint nap akkor tuti belefutott már Ica Mama hentesboltjába. A Kosztolányi Dezső tér és a Moricz Zsigmond körtér közé eső üzletből áradó illatfelhőt már messziről érezni. Nem tud úgy végigsétálni az ember a Bartók Béla út e szakaszán, hogy ne csorgassa a nyálát a járdára. Mit kínál Ica Mama? Hogyan emelkedik ki Budapest száz meg száz többi falatozója közül? Itt most kiderül. Ica mamánál egymás mellett ebédelnek az építőmunkások és az öltönyös üzletemberek, ebédidőben mindig tele van, de vajon tényleg ilyen jó?

 Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

FullSizeRender.jpg

foto: A Gasztro Akrobata

Mivel már lassan másfél évtizede lakom a XI. kerületben igen komoly kötődést érzek Ica Mama felé. A koleszterin szintemnek az sem segített sokat, hogy a hentesbolttól három percre jártam gimibe. Azon gondolkodtam a napokban (és végül ez is vezetett a cikk megírásához), hogy talán egy olyan étterem sincs Budapesten, ahová ilyen régen járok. Sok kedvenc helyem van, több helyre vissza is szoktam járni évek óta. De egy olyan hely sincs, ahová kilenc-tíz éve járok rendszeresen. Ez már csak azért is érdekes, mert már akkor oda jártam, amikor nem tudtam főzni, nem ismertem gurmé recepteket, fantasztikus ételeket, fűszernövényeket és miegymást.

Ica Mama Boltja abban hasonlít csupán a többi hentesbolthoz, hogy megosztva árul friss és nyers húsárut. Idén nyáron kisebb felújítást végeztek a boltban és immáron valóban fele-fele az arány, mivel kissé kibővítették a frissensült pultot készételekkel. Amiben verhetetlen Ica Mama az a hurka. lehet kapni véreset és májasan természetesen. Elképesztő finom. Ugyan attól a kistermelőtől vásárolják immár 12 éve. Elképesztő, hogy egy forgalmasabb napon húsz-huszonöt kilót is elkészítenek belőle frissen. Mivel kistermelői áruval dolgoznak az ízvilágában lehetnek bizonyos eltérések, de egy nagyon kellemes majoránnás fűszerezést kap. Nincs túltelítve rizzsel, így kellemesen szellős, szinte kenhető. Kívülről azonban ropog. Fantasztikus! Friss-ropogós házi kenyér, mustár és savanyúság jár mellé igény szerint.

 DSC_1995-640x425.jpg

foto: www.nowmagazin.hu

Ugyan ettől a termelőtől származik a kolbász is. Fantasztikusan el van találva a fűszerezés. nem csíp, mégis markáns. Ami a legfontosabb, nem száraz, de nem is tocsog a zsírban. 

Lehet kapni rántott csirkét, grillcsirkét és rántott csirkemájat is. Ezekről hosszan nem szólnék, mert bár finomak, mégsem mérhetőek a hurka – kolbász duóhoz.

Amit mindenképpen érdemes még kipróbálni az a főtt-sült császár. Én mindig csak egy kisebb darabot kérek „desszertnek” a kolbi és vagy hurka mellé, mert bár egészen elképesztően fantasztikus, attól tényleg szívrohamot lehet kapni.

DSC_1994-640x425.jpg

foto: www.nowmagazin.hu

Főtteket is árulnak valamint újabban készételeket is kapni. Nem maradhatott le a választékok listájáról a főtt virsli és a debreceni sem. Bevallom a késztelek közül egyet sem kóstoltam, hiszen van kolbász és hurka, ezért megyek Ica mamához.

Köretnek friss, ropogós kenyeret lehet kérni, én a csücsköt szeretem a legjobban. Többféle savanyúságból választhatunk; kovászos uborka, almapaprika, csípős és édes egyaránt választható. Természetesen mustárt vagy tormát is kérhetünk, ha nagyon erőszakosak vagyunk esetleg majonézt is, de mindenkit arra kérek, ettől inkább tartózkodjon.

DSC_1990-640x425.jpg
foto: www.nowmagazin.hu

Ami az árfekvést illeti, mindent mérnek, súly alapján kerül megállapításra az ár. Igencsak nehéz egy főnek ezer forint fölé mennie. Amit viszont nem lehet megfizetni az a kedvesség és jó hangulat, ami az ott dolgozókat körbelengi. Itt tényleg az a cél, hogy jól lakassanak.

Hol és mikor találom Ica Mamát?

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 64.

Nyitva tartás: H-P. 6:30-18:00, SZ. 6.30-13:00

Telefonszám: +36-30-458-1004

Menjetek és toljatok egy istenes hurkát a kedvemért! VAGY vegyetek nyersen és csináljátok meg otthon! Akkor ilyen élményben lehet részetek (mondjuk ez kolbi):

1526250_824928034190958_1679848052614949377_n.jpg

foto: A Gasztro Akrobata
 
Üdv:
A Gasztro Akrobata
4 komment
süti beállítások módosítása