A Gasztro Akrobata

Food is my best friend.

Csirke Fricassée

2014. december 13. 06:30 - Szabados Levi

A csirke egyáltalán nem unalmas étel, rengeteg féle képen elkészíthető. Nyugodtan szakadjunk el a grill fűszerekkel elkészített kissé száraz csirkemelltől illetve a rántott csirkecombtól petrezselymes krumplival és bátran kísérletezzünk izgalmasabb összeállításokkal. A csirke hálás husi, meg hálálja, ha némi fantáziával dobjuk fel és egészen új arcát mutatja. Az alábbiakban gondolatébresztőnek a saját csirke fricassée receptemet osztom meg. De mindenki fantáziájának csak a saját fantáziája szabhat határt.

Ha tetszik nektek a gasztro akrobatika, kövessetek minket a facebookon!

img_1625.JPG

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke részekre bontva
  • 3 dl szárnyas alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 3 fej vöröshagyma
  • 250 g gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál répa
  • 1 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 csokor turbolya
  • Liszt
  • , bors
  • Vaj
  • 1 dl száraz fehérbor vagy vermuth

 

Elkészítés:

A részekre bontott csirkét sózzuk, borsozzuk majd lisztbe forgatjuk, vajon kérget pirítunk rá. Félre tesszük pihenni. Egy öntöttvas edénybe megpároljuk a fél karikára vágott vöröshagymát vajon, majd hozzáadjuk a gyémántra vágott (hosszában negyedbe, majd háromszög alakban felszeletelt zöldség) sárgarépát, végül a negyedekbe aprított gombát illetve az apróra szeletelt fokhagymát a legvégén. Bele helyezzük a csirke darabokat és meglocsoljuk a fehérborral, majd hozzá dobjuk a friss fűszereket. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon az alapból. Felöntjük az alaplével és hagyjuk, hogy egy kicsit beforrja magát. Ekkor levesszük a tűzről egy pillanatra, míg a tejszínt hozzá öntjük (Ezt érdemes részletekben csinálni, nehogy kicsapja a tejszínt. A legjobb, ha a művelet előtt hő kiegyenlítünk). Visszarakjuk a tűzhelyre és hagyjuk, hogy a lé sűrű mártássá redukálódjon.

img_1625.JPG

Gasztro Akrobata Levi

komment
süti beállítások módosítása